maglajinfo.com
vijesti maglaj 1744

Tim medicinara predvodili su dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović

Odlične vijesti iz Zenice: Tim KBZ-a uspješno porodio Maglajku pozitivnu na koronavirus

30.04.2020. 14:19 0

Novi poduhvat u Kantonalnoj bolnici Zenica u vrijeme pandemije koronavirusa, nakon što je u ovoj ustanovi operiran prvi slučaj pacijenta pozitivnog na Covid-19, dogodio se jutros, kada je carskim rezom uspješno obavljen porod Maglajke (24), koja je, također, pozitivna na koronavirus.

Maglajka se nakon poroda osjeća dobro a rodila je dječaka, teškog 3.550 grama.

Tim ljekara predvodili su dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović, koji su uspješno obavili porod majke, koja je na svijet donijela dječaka.

Ljekari i medicinsko osoblje Kantonalne bolnice Zenica, ali i drugih zdravstvenih ustanova u ZDK, poprilično spremno su dočekali ovu i slične situacije, pa su pripremljeni i osigurani dvostruki protokoli, tehnika i aparati kako bi se operacije i slični zahvati potpuno sigurno i odvojeno obavljali za Covid-19 pozitivne pacijente, javio je BHRT. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.