maglajinfo.com
vijesti maglaj 1050

Puna sala Općinskog vijeća

Održan sastanak maglajskih privrednika: Uputiti novi dopis i prisiliti arogantnu vlast na pregovore

18.12.2019. 07:43 0

U sali Općinskog vijeća Doma kulture ''Edhem Mulabdić'' Maglaj koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta sinoć je održan prošireni sastanak maglajskih privrednika.

Sastanak je iniciralo i sazvalo Udruženje poslodavaca ''15. maj'' Maglaj a shodno jednostranom poskupljenju usluge odvoza smeća odnosno primjeni odluke koja se nije u cijelosti poštovala 10 godina od strane KJD Maglaj i zbog drugih problema koji se gomilaju u Maglaju a s kojima se susreću maglajski privrednici.

Sala Općinskog vijeća bila je ispunjena do posljednjeg mjesta a veliki broj privrednika sastanku je prisustvovao stojeći.

- Usvojen je Dnevni red i formirana grupa za pregovore s Općinom kao i KJD Maglaj gdje će navedenima biti upućen još jedan akt koji bi inicirao sastanak i konačno prisilio arogantnu vlast na pregovore. Prvi i glavni uvjet će biti da se donese nova odluka o odvozu komunalnog otpada. Drugi uvjet je smanjenje Komunalne takse na firmu za 40%. A također će se tražiti preispitivanje Komunalne naknade - objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici Udruženja poslodavaca ''15. maj'' Maglaj. 

Kako ističu iz Udruženja ukoliko se ne udovolji njihovim uvjetima i ne održi sastanak u roku od 7 dana biti će prisiljeni na radikalnije mjere o kojima će odlučiti na sljedećem proširenom sastanku Udruženja poslodavaca.

- Još jednom se i ovim putem zahvaljujemo vrijednim i iskrenim privrednicima koji imaju nakanu da umanje namete ove vlasti. Radom i borbom za bolje sutra svih nas - navode iz Udruženja poslodavaca ''15. maj'' Maglaj.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.