maglaj.ba
vijesti maglaj 1368

Održan sastanak Općinskog načelnika i direktorice KJD sa predstavnicima MZ Bijela Ploča

4.11.2015. 15:59 0

U Općini Maglaj danas je održan sastanak Općinskog načelnika, Mehmeda Mustabašića i direktorice Komunalnog javnog društva, Amire Zukić, sa predstavnicima Mjesne zajednice Bijela Ploča, na čelu sa predsjednikom Muradifom Omerčićem.

MZ Bijela Ploča od skora je priključena na gradsku vodovodnu mrežu. Do sada se oko 300 domaćinstava snabdijevalo vodom iz rijeke Jablanice. Voda se koristila iz rijeke Jablanica i nije zadovoljavala kako hemijske, tako i bakteriološke uslove, pa se kao takva u domaćinstvima nije mogla koristiti za piće. Nakon priključka na gradsku vodovodnu mrežu, olakšana je svakodnevnica mještanima, jer više nema redukcija i nestanka pitke vode. 

Na sastanku je zaključeno da je obaveza KJD isporuka utvrđene količine vode kao i održavanje vodovodne stanice. Osoba koja je određena za održavanje vode u ovoj Mjesnoj zajednici dužna je pristupiti obilasku korisnika kako bi ih upoznala sa njihovim obavezama oko plaćanja vode kao i o potpisivanju ugovora između Mjesne zajednice i KJD. Ono što KJD zahtijeva jeste da se isporučena količina vode uredno naplati, saopćeno je iz Službe za informisanje općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.