Nevres ef. Hodžić novi glavni imam MIZ Maglaj

Održana sjednica IO MIZ Maglaj: Nevres ef. Hodžiću zvanično uručen dekret

11.09.2015. 16:36 0

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović jučer je zvanično posjetio Medžlis Islamske zajednice Maglaj.

Tom prilikom muftija je prisustvovao seminaru za imame i sjednici Izvršnog odbora ovoga Medžlisa koji su organizirani povodom stupanja na dužnost novog glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Maglaj Nevres ef. Hodžića, dosadašnjeg imama Gradske Vali Recep Yazicioglu džamije u Maglaju, te odlaska sa ove dužnosti dosadašnjeg glavnog imama Izudin ef. Kruške, koji je angažiran na poslovima šefa Odjela zajedničkih poslova Rijaseta IZ u BiH.

Nakon što je muftija zenički Nevres ef. Hodžiću zvanično uručio dekret o postavljenju glavnog imama, bivši glavni imam Izudin ef. Kruško podnio je izvještaj o stanju vjerskog života na području Medžlisa IZ Maglaj, zaključno sa 31. augustom 2015. godine.

Muftija zenički zahvalio se Izudin ef. Kruški na dosadašnjoj saradnji, naglasivši veliki doprinos Izudin ef. u uspjesima koje je Medžlis Islamske zajednice Maglaj postigao u proteklom periodu, posebno u segmentu izgradnje infrastrukture ovoga Medžlisa, a Nevres ef. Hodžiću muftija je čestitao na postavljenju za glavnog imama i poželio mu uspješan rad.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.