maglajinfo.com
vijesti maglaj 803

Održane požarne vježbe u školama u Maglaju i Novom Šeheru

17.11.2015. 15:54 0

Danas nije bio uobičajeni dan u OŠ ''Maglaj'' i OŠ ''Novi Šeher'' kod Maglaja.

Učenici i školsko osoblje ove dvije škole imali su danas priliku pokazati koliko su spremni za prirodne i druge nesreće tokom požarne vježbe.

Aktivnost je provedena uz podršku programa Smanjenja rizika od prirodnih i drugih nesreća Save the Children-a.

Kako nam je kazao Reuf Husejnović, predsjednik Školskog odbora JU OŠ ''Maglaj'' učenici i osoblje na gornjem spratu škole imali su zadatak primiti učenike i osoblje sa nižih spratova. 

"Imali smo ovdje danas simulaciju prirodne nesreće, poplave. Učenici sa nižih spratova su evakuisani na više spratove, a učenici na gornjem spratu sa osobljem imali su zadatak sve ih primiti. Obaveza je bila poštovati protokol koji je besplatno izradilo Ministarstvo civilnih poslova BiH u saradnji sa Save the Children", kazao je Husejnović za maglajinfo.com.

Raduje vijest da će se saradnja sa Save the children nastaviti i u narednom periodu a kako je kazala koordinatorica današnje vježbe, pomoćnik direktora u JU OŠ ''Maglaj'' Asmira Bašić, ova organizacija obećala je nabaviti Osnovnoj školi ''Maglaj'' i nedostajuću opremu kao što su crijeva za hidrante, protivpožarne aparate, negoreću ćebad, a vrijednost opreme je 5,000 KM.

I učenici i osoblje JU OŠ ''Maglaj'' dobili su danas pohvale za uspješno sprovedenu aktivnost.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.