maglajinfo.com
vijesti maglaj 2395

Saopćenje Misije OSCE-a u BiH

Oglasili se članovi međunarodne zajednice: Evo ko je donio odluku o premještanju transportera

26.07.2021. 15:18 0

Misija OSCE-a u BiH, Ured visokog predstavnika, Delegacija EU u BiH, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Ambasada Kraljevine Švedske snažno podržavaju akt premještanja uništenog oklopnog transportera u općini Maglaj, koji je nedavno pretvoren u spomenik palim borcima i civilima Mjesne zajednice Ulišnjak, saopćeno je danas iz Misije OSCE-a u BiH.

Predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Općine Maglaj, MZ Ulišnjak i udruženja ratnih veterana u općini Maglaj zajednički su donijeli ovu važnu odluku.

Ovaj odlučujući korak predstavlja još jedan primjer pozitivne uloge koju Općina Maglaj igra u unapređenju procesa pomirenja u Maglaju i šire. Ono što je najvažnije, vlasti su se složile da odaju počast palim borcima, pažljivo izbjegavajući polarizujuće elemente, osiguravajući tako međusobno poštovanje i povjerenje u zajednici.

Takvo vodstvo je upravo ono što je potrebno za stabilnu i prosperitetnu budućnost BiH. Međunarodna zajednica nastavit će pružati podršku onima koji poduzimaju značajne korake za unapređenje pomirenja i promociju međusobnog razumijevanja, navodi se u saopćenju koje je objavljeno na web-stranici Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.