maglajinfo.com
vijesti maglaj 2354

OO SDA Maglaj: Bajram Šerif Mubarek Olsun

5.07.2016. 08:58 0

U ime OO SDA Maglaj i u svoje lično ime predsjednik OO SDA Maglaj Muhamed Osmić uputio je čestitku koju vam prenosimo u cjelosti.

Ramazanski post nas je učinio zdravijim i duhovno jačim, a naša srca čistijim i samilosnijim, u danima Ramazana bolje smo spoznali sebe i razumjeli druge, podsjetili se da su post, molitva, darežljivost, strpljenje i medjusobna solidarnost, dio života i prakse svakog iskrenog vjernika.

Bajram je radost u dušama ljudi koji su postom očistili svoje srce od mržnje, svoj jezik od ružnog govora, svoje ruke od ružnog posla. To je dan u kojem pripadnici islama šalju poruku mira cijelome svijetu, u kojem iskazuju pokornost Bogu Uzvišenom.

Bajramski blagdani nas vraćaju istinskim vrijednostima porodične bliskosti, komšijske pažnje i međusobnog prijateljstva.

U ime Stranke demokratske akcije Maglaj i u svoje lično ime želim da radost i toplinu ovog Bajrama dijelimo sa porodicom, rodbinom, prijateljima i komšijama i sa svim ljudima dobre volje, misleći o dobru i napretku zajednice i društva u kome živimo.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Predsjednik OO SDA Maglaj

Muhamed Osmić

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.