OO SDA Maglaj: Čestitka povodom 15. i 16. aprila

15.04.2016. 16:21 0

Povodom Dana Armije RBiH i Dana oslobođenja Maglaja u II svjetskom ratu predsjednik OO SDA Maglaj, Muhamed Osmić uputio je građanima čestitku koju vam prenosimo u cjelosti.

Najhrabrijim kćerima i sinovima, veteranima Armije RBiH, pripadnicima oružanih snaga BiH, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, kao i svim građanima BiH koji su dali svoj doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine želim da u svoje i u ime OO SDA Maglaj čestitam 15. april-Dan Armije.

Danas, kada se prisjećamo tog vremena , ne možemo a da ne zadrhtimo i od same pomisli šta je BH Armija značila ovoj zemlji i istinskim Bosancima i Hercegovcima. Zadrhtimo od ponosa , ali i od sjete za onima koji su svoje živote izgubili na putu stvaranja jedinstvene, suverene i slobodne Bosne i Hercegovine.

Takođe, 16.aprila obilježava se i Dan oslobođenja Maglaja od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Uz želju da nikada ne zaboravimo slavnu i poštenu borbu naše Armije , ali da istovremeno gradimo bolju budućnost, prije svega radi naših naraštaja, četitam Vam 15.april Dan Armije BiH i 16.april Dan oslobođenja Maglaj od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Predsjednik OO SDA Maglaj

Muhamed Osmić

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.