maglajinfo.com
vijesti maglaj 1743

OO SDA MAGLAJ: Ramazan Šerif Mubarek Olsun

6.06.2016. 17:31 0

Povodom mjeseca ramazana predsjednik OO SDA Maglaj Muhamed Osmić uputio je čestitku koju vam prenosimo u cjelosti.

U svoje ime i u ime Stranke demokratske akcije Maglaj svim građanima islamske vjeroispovijesti želim da ovaj mjesec posta, dobrih djela, strpljivosti i odricanja provedu sa porodicom i prijateljima u miru, sreći i solidarnosti.

Svjesno pristajanje na provođenje vremena posta bez hrane i pića praćeno je skrušenim molitvama, čistotom misli, ispravnošću djelovanja, suzdržavanjem od ružnog govora i pogleda, slušanja ružnih stvari, a sve to musliman čini u ime Boga. Ulazak u mjesec posta kroz vrijeme podrazumijevao je prekid svađa i neprijateljstava, te posvećivanje ibadetu, porodici, domovini...

Vođeni tom dobrom praksom, danas smo pred iskušenjem i obavezom da oprostimo susjedima, da oprostimo svojim prijateljima, da se približimo rođacima, da se posvetimo svojim najbližim, ali da pokušamo naći snage i da pokušamo ponuditi oprost onima koji su do jučer bili naši neprijatelji.

Islam, naša vjera, uči nas da živimo u ljubavi, miru, slobodi i toleranciji. Ramazan jeste mjesec u kojem ćemo se posvetiti sebi i svojoj vjeri, ali on je vrijeme kada moramo preispitati i svoju ulogu u izgradnji stabilnosti svoje porodice i svoje Domovine. Islam nas uči upravo tome.

Svim muslimanima želim sretan mjeseca ramazana, a postačima ugodan i lahak post.

Ramazan Mubarek Olsun!

PREDSJEDNIK OO SDA MAGLAJ

Muhamed Osmić

Budi u toku - www.maglajinfo.com

sda
Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.