maglajinfo.com
vijesti maglaj 5564

Saopćenje za javnost

OO SDA Maglaj: Slogan SDP-a ''Za sve nas'' poslije izbora se pretvorio u ''Sve za nas''

17.01.2017. 22:15 0

Kako je portal Maglajinfo.com već pisao na sjednici Općinskog vijeća koja je održana 28. decembra 2016. godine donesena su Rješenja o imenovanju Komisija OV kao stalnih radnih tijela. Tim povodom danas su se saopćenjem za javnost oglasili iz Stranke demokratske akcije. Saopćenje vam prenosimo u cjelosti.

Poslovnikom o radu OV član 36. (stranački sastav radnih tijela) regulisano je kako se popunjavanju radna tijela - Komisije Općinskog vijeća, sastav i struktura radnih tijela. Izvod iz Poslovnika: “(1) Radna tijela OV formiraju se prema stranačkom sastavu, u najvećoj mogućoj mjeri. (2) Prijedlog za članove radnih tijela podnose političke stranke koje participiraju u OV.“

Od 67 članova koji čine 13 Komisija OV kao stalnih radnih tijela, SDA kao političkoj parlamentarnoj stranci „ponuđeno“ je da dostavi imena 13 članova komisija i to u svakoj komisiji po jedan član Komisije, što je na zajedničkoj sjednici OIO SDA Maglaj i Kluba vijećnika SDA odbijeno.

Tražili smo da se osigura da stranka koja je dobila i najveću podršku građana na prethodnim izborima, u skladu sa izbornim rezultatom i Poslovnikom o radu popuni članove Komisija i predsjednike Komisija. SDA kao najjača stranka sa najviše stručnih i obrazovanih kadrova, ali i najvećom podrškom građana ima obavezu da učestvuje u kreiranju lokalne politike pa i kroz rad Komisija. To je naša obaveza prema ljudima koji su nam ukazali povjerenje, a već ranije smo istakli da želimo biti konstruktivna opozicija koja želi predložiti i podržati sve projekte bitne za razvoj Općine Maglaj.

SDA u OV ima 11 vijećnika što čini 44% u ukupnom sastavu Vijeća, a što u skladu sa Poslovnikom znači da nam pripada 29 članova Komisija i u okviru tog broja i 6 predsjednika Komisija OV.

Nismo prihvatili ponižavajući i uvredljiv odnos prema SDA u OV , te smo odbili dostaviti prijedloge za 13 članova Komisija, a SDP DEMOKRATIJA umjesto da preispita svoj stav nastupa još „demokratičnije” te popunjava 13 članova iz reda SDP-a i svojih koalicionih partnera na sjednici OV koja je održana 28.12.2016. godine.

Predizborni slogan SDP-a „ZA SVE NAS” se očito poslije izbora pretvorio u „SVE ZA NAS“.

Ovo je samo jedan primjer SDP DEMOKRATIJE koja je zaboravila da je u prethodnom mandatnom periodu SDP kao opoziciona stranka zajedno sa svojim koalicionim partnerima sa ukupno 12 vijećnika imala 32 člana Komisija i pripadajući broj predsjednika Komisija od ukupno 67 članova Komisija, a što znači da je SDA poštovala izbornu volju građana.

Poštovani sugrađani, Vi zaključite koja je to Stranka prava demokratska stranka, a ovaj odnos prema SDA oslikava i odnos SDP DEMOKRATIJE prema svima Vama koji ste svoje povjerenje na izborima ukazali Stranci demokratske akcije, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću OO SDA Maglaj.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.