OO SDP BiH Maglaj uputio čestitku povodom Dana Armije RBiH i Dana oslobođenja Maglaja

15.04.2016. 16:08 0

Predsjednik OO SDP BiH Maglaj Mirsad Mahmutagić uputio je građanima čestitku povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, 15. aprila i Dana oslobođenja Maglaja u Narodnooslobodilačkoj borbi, 16. aprila koju vam prenosimo u cjelosti.

Uvaženi sugrađani i sugrađanke, pripadnici i pripadnice Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi i demobilisani borci,

Općinski odbor SDP BiH Maglaj, svima nama čestita 15.april - Dan Armije Republike BiH i 16.april – Dan oslobođenja Maglaja u Narodnooslobodilačkoj borbi, uz vječnu zahvalnost onima koji su utkali sebe u temelje naše historije.

Sjećajmo se i prenosimo naša sjećanja u budućnost da bismo uvijek znali reći NE svakom znaku fašizma, agresije ili podjele jedine naše BiH, odaklegod dolazio. Među nama nema mnogo onih koji pamte i aprilska jutra četrdeset pete, ali bez stalnog njegovanja sjećanja i dubokog poštivanja tradicionalno slobodarskog duha i antifašističke opredijeljenosti svih prethodnih generacija Maglajlija i Maglajki, mogli bismo izgubiti i naše dostojanstvo i sjećanje na ,92.-,95. koje pamti većina danas prisutnih a time bi i staze naše budućnosti mogle izgubiti pravce. Živu i pisanu misao potsjećanja prenosimo sa sobom kroz život kao hamajliju, da nas bude.

OO SDP BiH Maglaj

Predsjednik 

Mirsad Mahmutagić

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.