Prva godišnjica nakon obnove

Opća biblioteka Maglaj svečano obilježila 57. godišnjicu postojanja

13.03.2015. 15:33 0

Javna ustanova Opća biblioteka Maglaj obilježila je jučer 57. godišnjicu postojanja uz brojne goste i prigodan program, piše bh. novinska agencija Patria.

Bila je ovo prilika da gosti vide kako je Opća biblioteka obnovljena nakon prošlogodišnjih poplava, a mnogi su mišljenja da je i ljepša nego prije.

 

Za ovu priliku pripremljena je i torta, a gosti su imali priliku pogledati i film u kojem je sažeto sve ono što je biblioteka prošla u proteklom periodu.

 

Podsjećamo, tokom poplava uništeno je 28.000 knjiga od 40.000 koliko je imala. Vrata svojim korisnicima biblioteka je otvorila već 20. avgusta 2014. godine. U brojnim akcijama građana, institucija, škola, sajmova prikupljeno je više od 30.000 knjiga, pa tako sad raspolažu fundusom od 50.000 knjiga.

 

Kako je kazala direktorica Opće biblioteke Maglaj Nina Salkić-Bunjevac ranije za Patriu, sretna je kada vidi rezultat, kad dođu ljudi i kažu da lijepo izgleda.

 

-  Puno su nam pomogli i građani, mediji, gosti koji su obilazili biblioteku – kazala je Salkić - Bunjevac i dodala da svoje aktivnosti prezentuju i na lokalnoj televiziji Maglaj.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.