maglajinfo.com
vijesti maglaj 1081

Sve je na nadležnim službama općine Maglaj

Vlasnici parcela dali saglasnost za sanaciju klizišta ''Sedra'': Općina Maglaj do sutra mora izdati građevinsku dozvolu

8.06.2015. 14:22 0

Kako smo već pisali 28. maja ove godine humanitarna organizacija CRS uputila je apel Općini Maglaj u kome stoji da se hitno izvrši deblokada projekta sanacije klizišta u Sedri, te da se ishoduje građevinska dozvola koja je uvjet za sanaciju ovog klizišta koje ugrožava putnu komunikaciju prema naseljima bradićkog kraja.

Iz Udruženje građana "Fojničani" su saopćili kako su danas općini Maglaj predate sve potrebne saglasnosti vlasnika katastarskih čestica za sanaciju klizišta u Sedri i puta za Novakoviće.

Dobili smo usmena obećanja da će građevinska dozvola biti izdata u narednih dan-dva. Ukoliko se to dogodi, radovi bi mogli startati već ove sedmice. Dakle, sada je sve na nadležnim službama općine Maglaj. 

Također prenosimo u cjelosti i dopis koji je danas iz UG ''Fojničani'' upućen na više adresa, a koji je se tiče sanacije ovog klizišta. 

Poštovani,

ovim putem Vas obavještavamo da smo prikupili sve potrebne suglasnosti vlasnika katastarskih čestica za sanaciju klizišta u Sedri i puta za Novakoviće. Sukladno dopisu kojeg je 28.05.2015. godine uputio gospodin Senad Kapetanović, program menadžer CRS BiH, Udruženje građana "Fojničani" se maksimalno angažiralo na rješavanju imovinsko pravnih odnosa, što je inače bila ugovorna obveza općine Maglaj. Isključivo volonterskim radom, i uz pomoć MZ Bradići, izvršili smo deblokadu planiranog projekta sanacije klizišta koje ugrožava veliki broj stanovnika općina Maglaj i Žepče. Iskreno se nadamo da će općina Maglaj sada izdati sve potrebne dozvole i da će radovi napokon otpočeti na radost i zadovoljstvo svih stanovnika našeg kraja.

Obzirom da su svi vlasnici predmetnih parcela izrazili bezuvjetnu podršku ovom projektu, molimo Vas stoga da i Vi uvažite njihove minimalne i mahom simboličke želje, ukoliko je to naravno moguće. Radi se o sljedećem:

1. Da izvorište "Sedra" ostane dostupno za osvježenje prolaznika, u vidu česme ili slično, odnosno da se spriječi bilo kakva radnja s izvorištem koja nije predviđena ovim projektom.

2. Da se stabla koja je potrebno ukloniti u katastarskoj čestici broj 181. isjeku, podijele na 4 dijela i besplatno prevezu do domova 4 vlasnika pomenute parcele.

3. Da se u katastarske čestice 179. i 180. uđe izgradnjom novog pristupnog puta iz pravca Liješnice, te da se pomenute parcele slobodno poravnaju i koriste kao parking za građevinske mašine, s time da se postojeća ruševina kuće ipak ne dira. Vlasnici pomenutih parcela također mole da se predviđeni betonski kanal ucijevi i odvede vertikano na kameni nabačaj, koliko god je to moguće odnosno koliko to dozvoljava projektno rješenje.

Uz srdačne pozdrave, nadamo se da ćete uvažiti i želje vlasnika predmetnih parcela, u čije ime unaprijed zahvaljujemo.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.