maglajinfo.com
vijesti maglaj 2995

Neposredna identifikacija

Općina Maglaj: Obavještenje za RVI i porodice poginulih boraca

27.12.2017. 09:41 0

Obavještenje za RVI i porodice poginulih boraca.

Obavještavamo ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca (korisnike lične i porodične invalidnine) da su shodno Proceduri za obezbjeđenje efikasnosti u poslovima evidencije i kontrole budžetskih sredstava, po osnovu povrata uplaćenih naknada za invalidnine i ratna priznanja, dužni se javiti u Službu za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti, šalter sala, šalter broj 1. kod referenta Fuada Lošića, zbog neposredne identifikacije uz donošenje ličnih dokumenata i trajnog rodnog lista.

Korisnici koji imaju prebivalište izvan općine Maglaj su dužni dostaviti trajni rodni list, te dostaviti ovjerenu izjavu o životu svakih šest mjeseci.

Napominjemo da, shodno navedenoj Proceduri za sve korisnike koji ne pristupe neposrednoj identifikaciji ili ne dostave pomenute izjave o životu, ovaj organ je do pribavljanja dužan obustaviti isplatu stečenih prava.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti na šalteru broj 1. ili na telefon broj: 032/609-043, navodi se u obavještenju iz Općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.