Općina Maglaj planira izgradnju objekta odbrane od poplava fabrike ''Natron Hayat'' d.o.o.

11.08.2015. 11:55 0

Investitor Općina Maglaj je dostavio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole, za projekat izgradnje objekta odbrane od poplava fabrike ''Natron Hayat'' d.o.o. Maglaj, na rijeci Bosni u naselju Liješnica u Općini Maglaj.

Lokacija na kojoj se namjeravaju graditi objekti za odbranu od poplava se nalazi na dionici rijeke Bosne koja protiče kroz naselje Liješnica u Općini Maglaj, cca 1,5 km uzvodno od Maglaja.

Ova dionica rijeke Bosne okružuje industrijski objekat Natron-Hayat d.o.o. koji se nalazi cijelom dužinom dionice na njenoj lijevoj obali.

Uz Zahtjev je dostavljen i Plan upravljanja otpadom.

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjev je na web stranici ministarstva (Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole), a kompletan materijal sa prilozima se može pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sektor za okolinske dozvole, Sarajevo, Marka Marulića br 2/I soba br. 11.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.