maglajinfo.com
vijesti maglaj 1441

Općina Maglaj pozvala poljoprivrednike da prijave proljetnu sjetvu

6.04.2020. 16:05 0

Poziv poljoprivrednim proizvođačima.

Općina Maglaj pozvala je danas poljoprivredne proizvođače s područja općine Maglaj, koji planiraju obaviti ili su već obavili proljetnu sjetvu, da do 15.04.2020. godine izvrše prijavu proljetne sjetve pozivom na brojeve telefona: 032/465-823 Omar Fazlić ili 032/465-821 Erna Spahić.

- Pravo prijave na Javni poziv za proljetnu sjetvu imaju sva fizička lica koja posjeduju vlastito zemljište ili koriste zemljište drugih lica za sjetvu. (Dokaz: Izjava o korištenju zemljišta za sjetvu, koja će se dostaviti naknadno). Po okončanju Javnog poziva od strane Općine Maglaj i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva bit će usvojeni kriteriji za poticaj proljetne sjetve, na osnovu kojih će se vršiti odabir krajnjih korisnika. Pri prijavi za proljetnu sjetvu obavezno naglasiti da li se radi o proizvodnji na otvorenom ili zatvorenom prostoru - navodi se u obavještenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.