maglajinfo.com
vijesti maglaj 1076

Općina Maglaj: Ugovorena sredstva za obnovu 9 kuća

2.05.2015. 23:30 0

U prostorijama Općine Maglaj u četvrtak, 30. aprila direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac i načelnik Maglaja Mehmed Mustabašić, te krajnji korisnici, potpisali su tripartitne ugovore za izgradnju devet stambenih objekata.

Svaki od devet korisnika dobit će po 35.700 KM za izgradnju stambenih objekta koji su nastradali u majskim poplavama. Sredstva su dodijeljena u skladu s Kriterijima koje je usvojilo Općinsko vijeće, a za realizaciju će biti primjenjivani Standardi za obnovu i izgradnju stambenih jedinica i objekata ugroženih poplavama i klizištima, koje je prihvatio Upravni odbora, navodi se u saopćenju Federalne vlade.

 

Korisnici su se obavezali da će odobrena i doznačena sredstva namjenski utrošiti u cilju trajnog rješavanja stambenog pitanja, a Federalni fond u svakom trenutku ima pravo kontrolirati njihov utrošak.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.