maglajinfo.com
vijesti maglaj 1120

Općina Maglaj: Upozorenje vlasnicima odloženog ogrjevnog drveta, uglja i druge robe na javnim površinama

9.11.2020. 12:40 0

Upozorenje iz Općine Maglaj.

Na osnovu ukazane potrebe i primjetno povećanih naslaga odloženog ogrjevnog drveta, uglja, kao i druge robe, na javnim površinama gradske jezgre Maglaja, UPOZORAVAJU se svi vlasnici navedenih „stvari“ na obavezu postupanja u skladu sa članom 4. i 6. Odluke o privremenom korištenju javnih površina („Službene novine Općine Maglaj“, broj: 5/18) koji nalaže da niko ne smije početi koristiti javnu površinu prije nego na način propisan ovom Odlukom, zaključi ugovor o zakupu, plati određenu zakupninu i pribavi odobrenje za korištenje, a što je u vezi sa članom 37. stav 2. Odluke o komunalnom redu i sanitarnom minimumu („Službene novine Općine Maglaj“, broj: 3/18) u kojem je navedeno da odobrenje za zauzimanje javnih površina u svrhu izgradnje tipskih boksova (spremišta) za odlaganje drva izdaje Služba za urbanizam, a na osnovu zahtjeva stanara samo za objekte koji imaju podrume manje od 4,0 m2.

Za nepostupanje po gore navedenom, biće poduzete zakonom predviđene mjere, stoji u upozorenju objavljenom na službenoj web-stranici Općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Možemo li našu BiH predstaviti uz #AroundBosnia? Must see places idemo! Ljeto ćemo svakako provesti većinom u BiH. https://t.co/bfO9SoSAj9

@maglajinfo.com02.06. - 23:06h