maglaj.ba
vijesti maglaj 971

Općina Maglaj: Upriličen prijem za novu grupu pripravnika

8.01.2016. 15:46 0

Danas je u Općini Maglaj upriličen prijem za novu grupu volontera - pripravnika, koji će u 2016. godini odrađivati pripravnički staž u Organu uprave ili u školama, zavisno od zanimanja.

Tom prilikom pomoćnik Općinskog načelnika, Jasmin Devedžić, poželio je svim voloterima dobrodošlicu naglasivši da su tu da upotpune svoje znanje i nauče nešto novo.

Općina Maglaj u kontinuitetu vrši prijem volontera, nezaposlenih mladih ljudi sa visokom i višom stručnom spremom koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje koji prolazeći kroz općinske službe stiču neophodno radno iskustvo i potrebne radne vještine.

Shodno zakonskoj regulativi, volonterski rad ne ulazi u radni staž ali se priznaje kao radno iskustvo. Po završetku volonterskog rada, koji traje godinu dana, svi uposleni po ovom osnovu stiču pravo polaganja ispita općeg znanja i pruža im se mogućnost prijavljivanja na konkurse gdje je potrebno određeno radno iskustvo.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Možemo li našu BiH predstaviti uz #AroundBosnia? Must see places idemo! Ljeto ćemo svakako provesti većinom u BiH. https://t.co/bfO9SoSAj9

@maglajinfo.com02.06. - 23:06h