maglajinfo.com
vijesti maglaj 691

Općinski štab civilne zaštite: Opasnost od zaraze koronavirusom nije prošla, migrante prijaviti PS Maglaj

4.07.2020. 17:42 0

Jučer je održana 8. redovna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite, na kojoj je između ostalih tačaka razmatrana i aktuelna situacija u pogledu pandemije COVID-19 na području općine Maglaj, kao i aktuelna situacija u pogledu migrantske krize na području općine Maglaj.

Općinski štab civilne zaštite apeluje na građane općine Maglaj da proglašenjem prestanka stanja nesreće od strane Vlade  Federacije Bosne i Hercegovine i ukidanjem naredbi Federalnog štaba civilne zaštite nije prestalo neophodno pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera koje je svojom naredbom, odlukama i preporukama donio Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva u cilju praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19), te poziva da se pridržavaju svih donesenih higijensko epidemioloških mjera zaštite, održavanja socijalne distance i obavezno propisno nošenje zaštitnih maski.

Činjenica da u posljednje vrijeme nemamo evidentiranih novozaraženih koronavirusom u Maglaju ne znači da je opasnost zaraze prošla, o čemu svjedoče novi klasteri u BiH.

Do sada je na području općine Maglaj evidentirano 144 zaražene osobe, a od čega je u dva navrata kod 3 lica restestiranjem utvrđeno prisustvo coronavirusa.

Molimo građane da ukoliko primjete simptome izazvane pojavom coronavirusa obavezno kontaktiraju Higijensko-epidemiološku službu.

Takođe apelujemo na građane ukoliko primjete kretanje i zadržavanje migranata na području općine Maglaj, da prijave policijskoj stanici Maglaj na broj telefona 122.

Budimo oprezni, savjesni i odgovorni prema sebi i prema drugima, saopćeno je. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.