maglajinfo.com
vijesti maglaj 4920

Ispunjavanje kadrovske križaljke

Općinsko vijeće dalo saglasnost: Mehmed Bradarić novi direktor KJD Maglaj

7.12.2017. 21:34 0

Općinsko vijeće Maglaj na sjednici održanoj 5. decembra 2017. godine donijelo je odluku o davanju saglasnosti na imenovanje Mehmeda Bradarića za direktora Komunalnog javnog društva Maglaj.

Kako stoji u odluci koja je objavljena u Službenim novinama Općine Maglaj Mehmed Bradarić imenovan je za direktora Komunalnog javnog društva Maglaj d.o.o. za naredni četverogodišnji mandat. 

Mehmed Bradarić rođen je 1958. godine, završio je Mašinski fakultet. Osim profesorskog poziva u proteklom periodu Bradarić je obavljao niz funkcija ispred Socijaldemokratske partije BiH.

Bradarić je obnašao dužnost načelnika Općine Maglaj u periodu od 2000. do 2003. godine, u vrijeme kada je Demokratska alijansa za promjene vladala. Bio je i delegat u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH te kandidat na posljednjim Općim izborima za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH ispred SDP BiH ali nije osvojio dovoljan broj glasova. 

Bradarić će ostati upamćen kao delegat koji se odrekao ''bijelog hljeba'' ali i kao delegat u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH iz SDP-a koji je postavio nove standarde u donošenju zakona. Na sjednici Parlamenta u februraru 2014. godine bio je jedini bošnjački političar koji je rekao kako Zakon o prebivalištu, odnosno izmjene ovog zakona nisu problematične, ignorišući činjenicu da one predstavljaju direktan udar na povratničku populaciju kojoj MUP RS-a (samovoljno) poništava prebivališta.

- Prebivališta se poništavaju kako onima koji borave u općinama iz kojih su prognani u ratu, tako i onima koji ne borave u svojim kućama jer ih je uništila Vojska RS-a - pisali su tada Dani. 

 Ostalo je upamćeno i nekoliko televizijskih gostovanja bivšeg maglajskog načelnika u vezi sa Zakonom o prebivalištu, a jedno od njih donosimo u prilogu.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Možemo li našu BiH predstaviti uz #AroundBosnia? Must see places idemo! Ljeto ćemo svakako provesti većinom u BiH. https://t.co/bfO9SoSAj9

@maglajinfo.com02.06. - 23:06h