D. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1432

U prostorijama OŠ Maglaj

Općinsko takmičenje iz fizike: Nagrađeni najbolji mladi fizičari

11.03.2018. 12:26 0

U prostorijama OŠ ,,Maglaj'' jučer je održano Općinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola.

Učesnici su bili podijeljeni u dvije kategorije, osmi i deveti razredi, a učešće na takmičenju su uzeli predstavnici JU ,,Prve osnovne škole'', OŠ ,,Novi Šeher'' iz Novog Šehera i učenici OŠ ,,Maglaj''.

Prije početka zvaničnog dijela takmičenja, učenici škole domaćina organizirali su kraći kulturno-zabavni program koji je obuhvatio promotivni video ,,Fizika je život'', horsku izvedbu pjesme i recitaciju ,,Ima jedan predmet-fizika''.

Nakon iskazane dobrodošlice i relaksacije takmičara, s početkom u 10,00 sati pristupilo se zvaničnom dijelu testiranja namlađih fizičara maglajskih osnovnih škola, a koje je trajalo do 12,00 sati.

U kategoriji osmih razreda, prvo mjesto zauzela je Amina Hasanbašić iz OŠ ,,Novi Šeher'', drugo Nadir Ahmetbegović i treće mjesto Amina Purković, oba predstavnika JU ,,Prve osnovne škole''Maglaj.

U kategoriji devetih razreda, prvo mjesto zauzeo je Adi Kadušić i drugo Mahir Rešidović, obojica predstavnici JU ,,Prve osnovne škole'' Maglaj, a treće mjesto osvojila je Lejla Alispahić iz OŠ ,,Novi Šeher'' iz Novog Šehera. Dok je komisija pregledala i bodovala završene radove takmičara, učenici su vrijeme proveli u razmjeni utisaka o urađenim zadacima, uz topli obrok i napitak koji je obezbijedila Općina Maglaj kao glavni pokrovitelj.

Diplome i novčane nagrade najboljim mladim fizičarima uručio je gosp.Osman Mujdža, direktor OŠ ,,Maglaj'', uz zahvalu načelniku Mirsadu Mahmutagiću, nastavnicima mentorima, učenicima i svim subjektima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji takmičenja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.