maglajinfo.com
vijesti maglaj 735

Oštro saopćenje iz maglajskog Medžlisa

Saopćenje za javnost Izvršnog odbora Medžlisa Maglaj: Opstrukcije Općine Maglaj neprihvatljive

9.11.2020. 13:35 0

Izvršni odbor Medžlisa IZ Maglaj održao je 5. novembra 15. redovnu sjednicu na kojoj je tretirao i pitanje povrata oduzetih vakufa „Podborik“ i "Vrhpolje".

Nakon sjednice Izvršni odbor se oglašava saopćenjem za javnost u kojem se kaže:

Izvršni odbor najoštrije osuđuje nastavak opstruisanja povrata oduzetog vakufa „Podborik“ od strane Općine Maglaj;

Izvršni odbor smatra neprihvatljivim odugovlačenje i očito izbjegavanje nadležnih u Općini Maglaj da donesu (sedmo) rješenje u zakonskom roku, čime se prekršio Zakon o upravnom postupku FBiH;

Izvršni odbor poziva nadležne u Općini Maglaj da odmah, bez odlaganja, donesu rješenje kojim će vratiti oduzeti vakuf „Podborik“ po članu 96. Zakona o građevinskom zemljištu FBiH, jer za to postoje sve zakonske pretpostavke;

Izvršni odbor obavještava članove Islamske zajednice da će nastaviti da se svim pravnim i dozvoljenim sredstvima bori za povrat oduzetih vakufa „Podborik“ i „Vrhpolje“, te ih poziva da podrže Medžlis IZ Maglaj u nastojanju da se vrate oduzeti vakufi, navodi se u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.