Oružane Snage BiH zaprimile zahtjev za pomoć u Donjim Bradićima

8.08.2014. 16:25 0

Nakon posljednjih poplava u našoj zemlji stiglo je više zahtjeva za pomoć Oružanih snaga BiH u ugroženim područjima, potvrdio je za medije pomoćnik ministra sigurnosti BiH Samir Agić.

Prema Agićevim riječima, jučer je upućen zahtjev Oružanim snagama za pomoć u mehanizaciji u Željeznom Polju kod Žepča.


"Tamo je potrebna mehanizacija za raščišćavanje putne komunikacije i korita, a danas je stigao zahtjev i iz naselja Bradići u općini Maglaj, te treba još definisati koja vrsta pomoći je tamo potrebna", naveo je Agić.


On je dodao i da je iz Lukavca stigao zahtjev u OS BiH da se postave dva pontonska mosta na području ove općine.


"Tokom jučerašnjeg dana postojao je jedan zahtjev prema OS BiH za evakuaciju jedne osobe u Žepču. Međutim, kasnije je raščišćena putna komunikacija i ta je starija osoba evakuisana vozilom", zaključio je Samir Agić.

 

Prema informacijama kojima raspolaže naš portal na nekoliko mjesta u selu D. Bradići aktivna su klizišta, a preostali mještani u selu nakon svakih većih padavina bore se, boje i strepe od vode koja se nakuplja na lokalnom putu, u i oko njihovih dvorišta.

 

U D. Bradiće se može samo pješke jer je putna komunikacija Fojnica - D. Bradići nakon posljednjih kiša ponovo prekinuta. U selu nema mnogo mještana jer se većina evakuisala, ali nema ni struje, niti vode. Staro klizište ponovo je pokrenuto i potvrđuje se ona tvrdnja koju smo tvrdili nakon majskog pokretanja klizišta, selo D. Bradići je selo u kome više života nema. 

 

Ovako smo pisali o Donjim Bradićima nakon majskog pokretanja klizišta: Selo Donji Bradići su selo u kome više života nema

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.