D. Đuhera/Maglajinfo.com
vijesti maglaj 5812

OŠ MAGLAJ: Najmlađa raja dobila sportsku salu za tjelesni i zdravstveni odgoj

8.02.2017. 16:30 0

Nakon višedecenijskog problema izvođenja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u zimskom periodu, mini sportskom salom obradovani najmlađi učenici škole. Koordinacijom uprave škole, ministarstva, roditelja i maglajskih privrednika obezbijeđeni uslovi za sportske aktivnosti učenika od 1. do 5. razreda, dok stariji đaci nastavu imenovanog predmeta pohađaju u Gradskoj sportskoj dvorani.

Iako učenici od 6. do 9. razreda Osnovne škole ,,Maglaj'' pohađaju nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Gradskoj sportskoj dvorani, najmlađi đaci decenijama nisu imali adekvatan prostor za izvođenje imenovanog predmeta u toku zimskog perioda. Svakako, proljetni i jesenji dani su omogućavali korištenje sportkog poligona, ali je zimski period nastavnicima predstavljao vrlo otežavajuće okolnosti u nastavi sporta.

Uspješnom koordinacijom uprave škole, roditelja, maglajskih provrednika i nadležnog ministarstva okončan je projekat uređenja i opremanja prostora u školskom objektu za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u vrijeme zimskih dana. Sportska mini sala namijenjena je za najmlađe učenike škole, od 1. do 5. razreda, uz upotrebu sportskih rekvizita i pomagala koja su trenutno na raspolaganju.

Projekat je podrazumijevao ugradnju stolarije, uvođenje grijanja, postavljanje keramičke podloge na pod i zidove, te popratne molerske radove enterijera. Uz navedeno, dodane su lopte i zaštitne sklapajuće podloge. Unutrašnje radove izvodila je maglajska firma ,,Kepić'' d.o.o..

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport finansiralo je projekat s 2.500,00 KM, dok su maglajski privrednici donirali 1000,00 KM, uz uspješnu kordinaciju Vijeća roditelja i uprave škole.

Na sreću učitelja koji izvode nastavu, ali i na još veću radost najmlađe raje škole, sportska mini sala služit će uspješnom tjelesnom i zdravstvenom razvoju generacija koje postaju bitni članovi našeg društva.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.