maglajinfo.com
vijesti maglaj 1830

OSCE: Takmičenje iz informatike ''IT Challenge'' u Maglaju 8. i 9. aprila

7.04.2017. 18:39 0

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Općinom Maglaj, podržat će organizaciju dvodnevnog takmičenja iz informatike za učenike iz cijele BiH pod nazivom: ''IT Challenge'', 8. i 9. aprila 2017. godine, u Maglaju.

- Takmičenje će okupiti 80 timova iz 30 gradova s ciljem da se mladima ukaže na važnost informacionih tehnologija, profesionalnih mogućnosti koje im IT sektor može pružiti, a međusobnim druženjem želi se podstaći i bolje razumijevanje multietničkih i kulturoloških različitosti - saopćeno je portalu Maglajinfo.com iz OSCE-a u BiH.

Više informacija o takmičenju, školskim timovima i rasporedu možete pronaći na sljedećem linku: http://www.itchallenge.info/.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.