maglajinfo.com
vijesti maglaj 1127

Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina

Maglajski osnovci i srednjoškolci svečano obilježili 1. mart - Dan nezavisnosti BiH

27.02.2015. 19:15 0

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine maglajski osnovci i srednjoškolci pripremili su u svojim školama priredbe kojima su na jedinstven način obilježili i podsjetili na najznačajniji datum u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u četvrtak, 26. februara, učenici Gimnazije "Edhem Mulabdić", članovi historijske sekcije, pod rukovodstvom profesorice Sanele Kotorić sarađujući sa učenicima OŠ "Novi Šeher" pripremili su bogat kulturno-historijski program, kojim su obilježili 1. mart, najznačajniji datum u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

 

Kulturno- historijskom programu su osim velikog broja učenika i učenica, prisustvovale i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Općine Maglaj. 

 

Osim u atriju srednjoškolskog centra svečano je bilo i u JU OŠ "Maglaj". Osnovci su tako na priredbi koju su pripremili zajedno sa svojim nastavnicima, recitacijama i pjesmom iskazali svoju ljubav prema našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.