N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 16241

Osoblje Doma zdravlja u Maglaju velikom brzinom zbrinulo povrijeđene radnike kompanije Natron-Hayat

26.07.2016. 15:52 0

Ljekari, medicinske sestre i vozači ambulantnih kola predvođeni direktoricom maglajskog Doma zdravlja dr. Emirom Drnda-Čičeklić jutros su velikom brzinom zbrinuli povrijeđene radnike tvornice Natron-Hayat, ukazali im prvu pomoć i spremili za transport u Kantonalnu bolnicu u Zenicu.

VIDEO

Povrijeđeni radnici tvornice Natron-Hayat jutros su zahvaljujući brzoj i prisebnoj reakciji vozača ambulantnih kola, a zatim i ljekara i medicinskog osoblja maglajskog Doma zdravlja brzo zbrinuti a zatim i transportovani do Kantonalne bolnice u Zenici. 

Iako je stroga dužnost medicinskog osoblja pomoći bolesnim i povrijeđenim osobama, u velikom broju medija čitat ćete negativno o bh. medicinskom osoblju.

Da ima primjera i prostora za pohvaliti pokazalo je i jutros osoblje Doma zdravlja u Maglaju koje je uprkos velikom broju povrijeđenih reagovalo brzo, prisebno te povrijeđenim ukazalo prvu pomoć i spremilo za transport u KB Zenica. 

Veliku hrabrost i prisebnost jutros su pokazali i vatrogasci kompanije Natron-Hayat te pipadnici PVJ Maglaj, ali i policijski službenici. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.