maglajinfo.com
vijesti maglaj 1433

Otac i sin Ramiz i Alaudin Ibrahimović pušteni na slobodu

21.02.2015. 22:00 0

U policijskoj akciji ''Damask'' 18. februara uhapšeno je ukupno 7 osoba širom Bosne i Hercegovine. Među uhapšenima bili su i otac i sin, Ramiz (1953.) i Alaudin Ibrahimović (1992.) iz Maglaja koji su nakon kriminalističke obrade u zgradi SIPA-e predati Tužilaštvu na dalje postupanje, nakon čega su pušteni na slobodu.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec (30) dana za osumnjičene – Huseina Erdića (1981) iz Bužima, i Midhata Traku (1948) iz Zenice, dok su ostali uhapšeni u policijskoj akciji 18. februara pušteni na slobodu. 

 

Mjera pritvora, prema osumnjičenim, predložena je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. tačka a) b) i c) ZKP BiH, a pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponovo počiniti krivično djelo.

 

Osumnjičeni su pod istragom i sumnjiče se da su počinili krivično djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz člana 162. b) stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ-a BiH.

 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo zajedno sa policijskim i sigurnosnim agencijama nastavlja istragu u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.