Otvoren 45. Međunarodni festival Studentsko ljeto

9.07.2016. 22:29 0

U Maglaju se po 45. put zavihorila zastava festivala Studentsko ljeto. Srdačno, onako kako to čine više od 40 godina, nešto više od hiljadu Maglajlija, dočekalo je ''Studentsko ljeto'', kulturnu manifestaciju čija priča počinje 1964. godine. Ono što je predstavljalo posebnu ljepotu na otvaranju ''Studentskog ljeta'' jeste i maskenbal koji je organizator, Dom kulture ''Edhem Mulabdić'', pripremio za najmlađe stanovnike Maglaja.

Oni su i ove godine prerušeni u kostime omiljenih im likova iz crtanih filmova, princeze, vile, vještice, Crvenkapice, kuharice, slikare, pčelice, leptiriće, bubamare, policajce i vatrogasce te poznate bh nogometaše pokazali koliko su maštoviti I kreativni.

- Nad ovim gradom vile su se svakojake magle, dešavalo se puno toga lijepoga i manje lijepoga, ali prošlo je nebrojeno mnogo ljudi koji u svome sjećanju nose Studentsko ljeto - rekla je na otvaranju Rašida Muhić, direktorica Doma kulture “Edhem Mulabdić”.

Čast da ove godine otvori festival Studentsko ljeto i podigne festivalsku zastavu pripala je Mehmedu Mustabšiću, načelniku općine Maglaj

- Studentsko ljeto traje 45 godina I trajat će još dugo zbog onih koji ga vole. Hvala svima onima koji će ovog ljeta, dok bude trajala ova kulturna manifestacija, promovisati grad Maglaj - rekao je Mehmed Mustabašić, načelnik općine, koja je i generalni pokrovitelj festivala.

Nakon ceremonije otvaranja održan je i festival za najmlađe “Malo ljeto” koji ni ove godine nije bio takmičarskog karaktera. Brojnim Maglajlijama predstavilo se 30-tak mladih I talentovanih pjevača iz Maglaja, Zavidovića i Žepča. U okviru Studentskog ljeta obit će održana i sajamska manifestacija Maglaj fest 2016, likovne izložbe, pozorišne predstave... Na festivalskoj pozornici nastupiće mladi i neafirmisani pjevači zabavne I narodne muzike iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.