maglajinfo.com
vijesti maglaj 1453

Otvoren obnovljeni Veterinarski centar u Maglaju

17.10.2016. 21:41 0

Italijanska kooperacija (Cooperazione Italiana) zajedno sa Općinom Maglaj danas je otvorila Veterinarski centar u Maglaju, detaljno obnovljen nakon velikih oštećenja u poplavama 2014. godine.

Osim fizičke rekonstrukcije, donacija obuhvata namještaj, lijekove i dijagnostičke aparate u cilju osposobljavanja centra za obavljanje aktivnosti na ovom području po neophodnim standardima. Prošlih mjeseci već su donirana dva vozila u svrhu veterinarske prve pomoći.

Kako je saopćeno iz Ambasade Republike Italije u Sarajevu, ukupna vrijednost projekta veterinarske stanice iznosi oko 50.000 eura, pored više od 65.000 eura koji su već investirani kao donacije zadrugama i poljoprivrednicima sa područja općine Maglaj.

Maglaj je, uz Srebrenicu, Orašje, Derventu, Sanski Most, Zavidoviće i Zvornik, jedna od sedam općina u kojima Italijanska kooperacija realizira projekat rekonstrukcije nakon poplava, u ukupnoj vrijednosti milion eura, u korist poljoprivrednika, stočara i malih i srednjih preduzeća.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.