Penzioneri u FBiH prikupili za ugrožene tokom poplava skoro 700.000 KM

26.06.2014. 13:23 0

Oko 380 hiljada penzionera, koji penziju primaju iz Federacije BiH prikupili su blizu 700.000 KM za ugrožene iz poplavljenih područja BiH, piše bh. novinska agencija Patria.

Federalni zavod za penziono i invalidsko osiguranje u saranji sa Savezom udruženja penzionera u FBiH donio je odluku da od majskih penzija, koje su isplaćene tokom juna, od svih penzionera koji penziju primaju iz FBiH odbiju od jedne do tri KM, a prikuljeni novac će biti utrošen na pomoć onima koji su tokom razornih poplava u BiH pretrpjeli veliku materijalnu štetu.

 

Amel Lizde, šef Ureda za odnose s javnošću u PIO FBiH, potvrdio ja za agenciju Patria da je tokom ove jednokratne pomoći prikupljeno 697,240 KM, a trenutno se donosi plan kako nanac iskoristiti na najbolji mogući način.

 

Osim ovog novca, 55.000 KM prikupili su i uposlenici iz PIO FBIH.

 

Penzioneri koji nisu željeli učestovati u ovoj akciji, ostavljena je mogućnost da traže povrat novca, koji će im biti vraćen prilikom isplate naredne penzije.

 

Lizde je rekao da u ovoj akciji nije htjelo učestovati 1.250 penzionera, odnosno, njih 0,37 posto tražilo je povrat novca.

 

Akcija odbijanja novca od penzija u FBiH odnosila se samo na majske penzije, i ona neće biti nastavljana, piše agencija Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.