maglajinfo.com
vijesti maglaj 3147

U okviru manifestacije 'Septembarski dani otpora Maglaj '92-'95'

Planinarski pohod na Ošve okupio nekoliko stotina učesnika

21.09.2014. 12:02 0

Jučer je u organizaciji PSD 'Smajlovac' organizovan još jedan tradicionalni planinarski pohod koji je okupio veliki broj učesnika iz Maglaja ali i drugih krajeva Bosne i Hercegovine, a u okviru manifestacije kojom se Maglaj sjeća na septembre tokom agresije na našu domovinu.

Sjećanje na teške dane tokom agresije na našu domovinu u okviru manifestacije "Septembarski dani otpora Maglaj '92-'95' počelo je jučer tradicionalnim planinarskim pohodom u organizaciji PSD "Smajlovac". 

Ove godine tradicionalni pohod okupio je između 200 i 300 učesnika koje jaka kiša nija spriječila u nakani da savladaju stazu i dođu do konačnog cilja koji je bio planinarski dom na Ošvama. 

Učesnici pohoda nešto iza 09:00 sati jučer počeli su se okupljati na platou ispred DK "Edhem Mulabdić", a zatim su uslijedila kratka obraćanja predsjednice Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Fatima Mahmutagić, načelnika Mehmeda Mustabašića, ministra za boračka pitanja ZDK Nedžada Lokmića, te predsjednice PSD "Smajlovac" Jasminke Hadžišehić. 

Današnjim okupljanjem želimo da od zaborava dešavanja iz perioda 92-95.godina, ratni put i herojstva pripadnika 201., a kasnije 327. Viteške brigade. Iskoristite ovaj dan da evocirate uspomene, da slavite život i slobodu koju su nam izborili naši hrabri vitezovi“, kazala je između ostalog predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Fatima Mahmutagić.

Planinari su nakon kratkih uputstava formirali kolonu, a nešto iza 12:00 sati jučer počeli su pristizati u dvorište planinarskog doma na Ošvama gdje su uz harmoniku i pjesmu nastavili svoje druženje do kasno u noć. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.