Pogledajte atmosferu sa utakmice u kojoj je pobjedila humanost

4.04.2014. 23:21 0

Danas je kako smo i najavljivali u sportskoj dvorani 'Pobjede' a u povodu Dana Gimnazije 'Edhem Mulabdić' između učenika MSŠ i Gimnazije odigrana utakmica u kojoj je definitivno pobjedila ljudska saosjećajnost i humanost. Učenici MSŠ i Gimnazije igrali su danas rukomet za našeg sugrađanina Asima Pašića.

Bila je ovo utakmica koja je još jednom pokazala onu dobru i pozitivnu stranu Maglajija i Maglajki, ljudski saosjećajnih građana koji su nesebično podržali humanitarnu rukometnu utakmicu za Asima Pašića, za njegovu bolesnu majku i njegovog bolesnog brata i za iste skupili 1030 KM.

 

Jedan od začetnika ideje humanitarnog rukometnog meča i jedan od aktera današnjeg meča Amar Hrustanović kazao je nakon meča: "Ne mogu opisati osjećaj ovaj, stvarno nemam riječi, hvala svima od srca koji su pomogli i koji su kupovali karte, vjerovali ili ne prikupljeno je 1030 KM. Hvala mom kolegi Samiru Ustaliću, zajedno sa njim i sa našim školskim kolektivima dokazali smo da u našem gradu ima itekako humanih ljudi." 

 

Rukomet u našem gradu ima svoju historiju i sigurno da ima svoju budućnost, a ovakva jedna humanitarna rukometna predstava ovaj sport u našem gradu diže na jedan nivo više. Rukomet je u Maglaju, sudeći prema današnjoj ali i utakmicama RK Maglaj bio i ostao put kojim se može pomoći i izvući osmijeh na lice onoga ko ga na licu nema.

 

Rezultat današnjeg meča nije važan, važno je da je Asimu vraćen osmijeh na lice.

 

Portal maglajinfo.com upućuje iskrene čestitke svim akterima današnjeg meča, kao i školskim kolektivima MSŠ Maglaj i Gimnaziji 'Edhem Mulabdić'. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.