ZDK: Počeli deminerski radovi

Početak deminerskih radova na području Maglaja

21.03.2014. 13:32 0

Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona kontiunuirano provodi aktivnosti na prikupljanju neeksplodiranih ubojitih sredstava i realizaciju projekata deminiranja terena na svom području.

Uposlenici Centra civilne zaštite Maglaj ovih dana su zajedno sa izviđačima "BH MAC-a“ izlaskom na teren na području naseljenog mjesta Brezovi Dani vršili terensko planiranje i snimanje šireg dijela lokacije zbog pripreme projekata deminiranja.

 

Takođe, 18. marta je izvršeno uvođenje u posao deminiranja deminerske organizacije „STOP MINES“ iz Pala na zadatku Straište-Kose, općina Maglaj. Površina koja će biti deminirana je 5.519m2.

 

Poznato je da se na području Općine Maglaj veliki dio zemljišta nalazi na terenu koji je poslije ratnih dejstava ostao miniran.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.