maglajinfo.com
vijesti maglaj 1924

Sredstva obezbijedila Vlada ZDK

Početak kraja agonije: Vlasnicima 17 uništenih objekata uplaćeno po 10.000,00 KM

9.03.2016. 18:12 0

Vlasnicima 17 uništenih objekata u klizištima na području općine Maglaj u maju 2014. godine na račune je jučer uplaćeno po 10.000,00 KM.

Radi se o 14 vlasnika totalno uništenih objekata iz naseljenog mjesta Alići, dva vlasnika sa područja Novog Šehera te o jednom vlasniku uništenog objekta sa područja Liješnice. Ukupno 170.000,00 KM obezbijedila je Vlada Zeničko-dobojskog kantona a na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice. 

Ovu informaciju za portal maglajinfo.com potvrdio je i Enes Sejmenović, predsjednik Mjesne zajednice Kosova. 

- Informacija je tačna. Nadam se da je ovo početak kraja agonije za vlasnike porušenih objekata, kazao je Sejmenović. 

On kaže da su korisnici već podigli novac te da je nastavljen rad na započetim novim objektima u Kosovi. 

- Ljudi su podigli novac i danas su već nastavljeni radovi na devet započetih objekata, a krenula je izgradnja i tri nova. Jedan korisnik sredstava opredijelio se za kupovinu kuće, dok se jedan korisnik trenutno nalazi u Njemačkoj, kazao je predsjednik Mjesne zajednice Kosova. 

Vlasnicima porušenih objekata vlasti su dužne po ugovorima isplatiti još po 25.000,00 KM, a prema izjavi direktora Federalnog fonda za pomoć poplavljenim područjima Jasmina Jaganjca preostali dio sredstava trebao bi biti isplaćen korisnicima do kraja ovog mjeseca. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.