Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti maglaj 2030

3. maja 2019. godine

Početkom maja svečano otvaranje restaurirane Kuršumlije džamije u Maglaju

19.04.2019. 20:24 0

Kako portal Maglajinfo.com ekskluzivno saznaje početkom maja u Maglaju će biti upriličena svečana ceremonija otvaranja restaurirane Kuršumlije džamije u Maglaju.

Svečana ceremonija otvaranja Kalavun Jusuf-pašine Kuršumlije džamije bit će upriličena početkom mjeseca maja u Maglaju. 

Kako saznaje portal Maglajinfo.com proteklih dana u Maglaju je boravila delegacija TIKA-e (Turska agencija za saradnju i koordinaciju) koja je glavnom imamu MIZ Maglaj Nevres ef. Hodžiću predstavila namjere i želje vezane za ceremoniju otvaranja restaurirane Kuršumlije džamije u čiju obnovu je TIKA uložila oko milion konvertibilnih maraka.  

Nezvanično, ceremonija otvaranja bit će održana u petak, 3. maja 2019. godine a svečanosti će prisustvovati najviši predstavnici političkog i vjerskog života Turske i Bosne i Hercegovine. 

Iako je informacija o ceremoniji svečanog otvaranja iz TIKA-e stigla poprilično kasno, obzirom da je do otvaranja preostalo samo 14 dana, kako saznajemo Izvršni odbor MIZ Maglaj već je pokrenuo niz aktivnosti vezanih za organizaciju ovog velikog događaja. 

Podsjećamo, restaurirana Kuršumlija džamija trebala je biti otvorena još 31. maja 2014. godine kada su velike poplave pogodile Maglaj a ceremonija odgođena. 

Kalavun Gazi Jusuf-pašina Kuršumlija džamija simbol je Maglaja i slovi za jednu od najljepših podkupolnih džamija u Bosni i Hercegovini. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.