Počinje izgradnja novih kuća za porodice Hasanić i Alić

5.11.2014. 17:43 0

U subotu, 1. novembra postavljen je kamen temeljac za izgradnju još jedne Tipske bosanske kuće putem Medžlisa Islamske zajednice Maglaj. Donator/vakif za izgradnju porodične kuće Alić Muhameda iz Kosove je KSC džema'at ''IZET NANIĆ'' uz saradnju sa pokrajinskom vladom pokrajine Voralberg iz Austrije.

Uz učenje dove i prigodne govore predstavnika Medžlisa Maglaj i predsjednika džema'ata ''Izwt Nanić'' gosp. Edina Dragolja, potpisan je i Memorandum o razumjevanju i saradnji u oblasti pomoći ugroženom stanovništvu na području Općine Maglaj.

 

Tom prilikom potpisani su Ugovori o donatorstvu  i Ugovori za izvođenje građevinskih radova za izgradnju Tipskih bosanskih kuća za porodicu Alić Muhameda iz džema'ata Kosova i porodicu Hasanić Sabahudina iz džema'ata Ulišnjak.

 

Gosti iz Austrije  su izrazili zadovoljstvo na konkretnom prijedlogu za saradnju sa Medžlisom Maglaj. Porodici Alić Muhameda iz Kosove je uništena kuća od elementarne nepogode klizišta, a porodici Hasanić Sabahudina iz Ulišnjaka je kuća uništena tokom katastrofalnih poplava, koje su zadesile područje općine Maglaj tokom mjeseca maja tekuće godine, piše medzlismaglaj.ba.

 

Putem Medžlisa IZ-e Maglaj u toku je izgradnja još jedne bosanske kuće, i to u blizini prostorija CK i PVJ Maglaj koja se gradi za porodicu Kadribašić.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.