Počinje realizacija projekta ''Vlastiti biznis - karta za sigurnu budućnost!''

4.02.2015. 16:35 0

Udruženje građana ''CENTAR MAG'' Maglaj je kandidovalo projekat ''Vlastiti biznis - karta za sigurnu budućnost!'', u okviru LOD-IV javnog poziva Jačanja lokalne demokratije, finansiranog od strane EU, a upućenog neprofitnim organizacijama civilnog društva. Cilj našeg projekta je da se prije svega mladi ljudi, učenici završnih razreda svih maglajskih srednjih škola, upoznaju sa osnovnim odlikama i specifičnostima poslovnog okruženja današnjice, kako globalnog, tako i našeg nacionalnog bosanskog.

Također, jedan od ciljeva projekta je i da se ukaže na savremene trendove koji će mladim ljudima pomoći da razmišljaju na vrijeme o prednostima samoopredjeljenja u biznisu, pokretanju i razvoju vlastitih poslovnih ideja, elektronskog poslovanja i time osiguranju svoju izvjesniju budućnost.

 

Projekat se implementira na području općine Maglaj u periodu od 6 mjeseci, u saradnji sa Mješovitom srednjom školom Maglaj i Gimnazijom“Edhem Mulabdić,“ a o konkretnim aktivnostima i progresu projekta ćemo vas redovno obavještavati u saradnji sa RTV Maglaj, kao i drugim lokalnim medijima.

 

U okviru projekta su planirani različiti oblici promotivnih aktivnosti u pravcu približavanja i pokretanja privatnog samostalnog biznisa mladim ljudima, ali i svima drugima koji imaju takve namjere, zatim testiranja znanja, predavanja iz oblasti srodnih samostalnom poduzetništvu, prezentacije, izrada brošura iz oblasti samozapošljavanja, učešća mladih ljudi u aktivnostima, razgovori sa privatnim poduzetnicima u cilju razmjene iskustava iz prakse, izrada brošura i slično.

 

Trajanje projekta je usklađeno sa trajanjem nastavne 2014/2015. godine, s obzirom da su direktna ciljana grupa projekta učenici završnih razreda naših srednjih škola, ali na predavanja i promocije su pozvani svi zainteresovani korisnici.

 

Pratite redovno naše aktivnosti, i u skladu sa vlastitim interesima se i uključite u njihovu realizaciju, saopćili su iz UG "Centar Mag'' Maglaj. 

 

Projekat „Vlastiti biznis - karta za sigurnu budućnost!“ udruženja građana „CENTAR MAG“ Maglaj, se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.