maglajinfo.com
vijesti maglaj 2467

Sukijja džamija biti će restaurirana i vraćena u prvobitno veleljepno zdanje

Počinju otkrivačko-istraživački i restauratorski radovi na najstarijoj Sukijja džamiji u Maglaju

4.04.2015. 16:04 0

Tokom jučerašnjeg dana u prostorijama Medžlisa IZ-e Maglaj potpisan je Ugovor o početku otkrivačko-istraživačkih i restauratorskih radova na prvoj i najstarijoj Sukijja čaršijskoj džamiji u Maglaju.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su glavni maglajski imam h.Izudin ef. M. Kruško, mr. h. Mirsad Hasanić, predsjednik Medžlisa Maglaj, Atif ef. Dedukić, imam, hatib i muallim Sukijja džamije, Fuad Muminović, predsjednik džematskog odbora, Ernest Hodžić, član građevinskog odbora i mr. Esad Vesković, izvođač radova.

 

Predsjednik Medžlisa i restaurator, konzervator mr. Esad Vesković potpisali su Ugovor o početku otkrivačko-istraživačkih radova, nakon kojih će uslijediti restauratorski radovi na ovoj maglajskoj ljepotici.

 

Kako saznaje portal maglajinfo.com Sukijja džamija, za koju je poznato da je najstarija maglajska džamija ali ne i kada je tačno sagrađena biti će obnovljena i vraćena u svoje prvobitno veleljepno zdanje.  

 

Medžlis Maglaj izrazio je veliko zadovoljstvo zbog početka radova na Sukijja džamiji u Maglaju.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.