maglaj.ba
vijesti maglaj 825

Područna škola u Bočinji dobit će novi objekat vrijedan oko 350.000 KM

6.11.2015. 15:31 0

Program ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) finansira izgradnju novog objekta Područne škole u Bočinji, po sistemu "ključ u ruke", a razlog izgradnji su prošlogodišnje majske poplave, u kojima je većina unutrašnjosti uništena ili poplavljena. Vrijednost ovog projekta je cca 350.000 KM.

Općina Maglaj nastoji u velikoj mjeri da pomogne izgradnji novog objekta, a vrijednu pomoć je pružila oko izdavanja urbanističkih saglasnosti i građevinskih dozvola, što je obavljeno u rekordnom roku. Područna škola Bočinja, inače područna škola Osnovne škole Maglaj, trenutno u starom objektu ima 3 učionice, zbornicu i kotlovnicu. Nastavu u ovoj školi pohađa 13 učenika u 2 odjeljenja, dvokombinacija i trokombinacija.

Djeca koja pohađaju nastavu dolaze iz Doca, Blizne, Bočinje, Bočinje Gornje, Bakotića i Krsnog polja. U školi predaju dvije učiteljice (jedna nastavnica razredne nastave, jedna profesorica razredne nastave), dva vjeroučitelja (islamske i pravoslavne vjeronauke), te profesorica engleskog jezika.

Pored UNDP-a, Područna škola u Bočinji, pomoć je dobijala i od UNICEF-a i OSCE-a. UNICEF je organizovao prigodnu audio i video radionicu za djecu, dok je OSCE svoju pomoć dostavio u vidu školskog pribora, opreme za školu, knjiga i udžbenika.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.