Djelo Petra Tubića

Pogled na Maglaj iz ptičje perspektive

9.04.2014. 17:02 0

Ovih dana na društvenoj mreži facebook osvanule su neobične fotografije našeg šestostoljetnog grada iz zraka, preciznije Petar Tubić Tuba napravio ih je dok je iznad našeg grada letio paraglajderom. Par fotografija slične su onima koje smo prije nekoliko dana objavili, a koje su načinjene iz helikoptera.

Neobična perspektiva ono je što krasi ovakve i slične fotografije. Inače, padobransko jedrenje spada u ekstremne sportove i nastao je u Francuskoj krajem 1970 - ih i početkom 1980 - ih godina. Nastao je tako što su planinari i alpinisti tražili najjednostavniji i najlakši način za spuštanje u dolinu nakon teških uspona.

 

Jedrenje padobranom (paraglajderom) jedan je od najmlađih zrakoplovnih sportova i jedan od najlakših i najjednostavnijih načina ostvarenja sna o letenju. Svakako da se usput mogu napraviti i fotografije, baš kao što je u ovom slučaju uradio naš Petar. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.