maglajinfo.com
vijesti maglaj 5191

Sub castro nostro Maglay

Pogledajte fantastične HDR fotografije Maglaja od kojih će vam zastati dah

28.09.2015. 11:58 0

Mnogo je posjetilaca koji svrate u Maglaj i ostanu zadivljeni šestostoljetnim gradom, te fotografijom zabilježe našu tvrđavu, Kalavun Gazi Jusuf-pašinu Kuršumliju džamije, Novu gradsku ''Vali Recep Yazicioglu'' džamiju i druga arhitektonska zdanja.

Upravo jednog takvog gosta u naš grad sreli smo na staroj čaršiji dok je tražio ugao iz kojeg će napraviti najbolju fotografiju Kuršumlije džamije.

On se zove Mirza Konjo, i kako nam je kazao proteklih dana u Maglaju je boravio u posjeti kod prijatelja povodom bajramskih blagdana, a fotografija je jedan od hobija kojima se već duže vrijeme bavi. 

- Od svih hobija kojima se bavim fotografiji posvećujem najviše pažnje i ljubavi. Kroz fotografiju čovjek razvije jednu lijepu sposobnost da traži ono lijepo u stvarima, ljudima i mjestima. Zaista, u svemu ima nešto lijepo, kazao nam je Mirza.

- Fokus moje fotografije su arhitektura i priroda, tako da koristim svaku priliku da putujem i upoznajem nova mjesta. Naravno da naša Bosna i Hercegovina tu ima prednost sa toliko skrivenih i neistraženih ljepota. Upoznaj domovinu da bi je volio, kaže se često. Bajram je bio idealna prilika da posjetim prijatelje u Maglaju i sigurno je riječ o mjestu u koje ću se vratiti, kaže Konjo, te dodaje kako su vrhunac njegove posjete Maglaju, pored prijatnih ljudi stara čaršija i tvrđava. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.