Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti maglaj 552

Akcija MUP-a ZDK

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK sankcionisali 123 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

19.02.2019. 08:24 0

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 08. do 10. februara 2019. godine, realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom je poseban akcenat stavljen na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Aktivnosti policijskih službenika u navedenoj akciji su bile usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 1.511 vozača i vozila u saobraćaju, kojom prilikom je kod 120 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok su 3 vozača odbila alkotestiranje. Za počinjene prekršaje vožnjom pod dejstvom alkohola vozačima su izdata 123 prekršajna naloga.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

Posebno naglašavamo da će se i u narednom periodu provoditi slične akcije u kojima će slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovani a nesavjesni vozači sankcionisani, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.