maglaj.ba
vijesti maglaj 1752

Pomoć raseljenim osobama Općine Maglaj

29.10.2013. 00:45 0

Dana 25.10.2013.godine ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica gospodin Adil Osmanović, sa svojim saradnicima je boravio u zvaničnoj posjeti općini Maglaj. Tom prilikom se susreo i održao radni sastanak sa općinskim načelnikom Mehmedom Mustabašićem i njegovim pomoćnicima i saradnicima.

Nakon toga je izvršena dodjela traktora i motokultivatora sa priključnim uređajima za 11 korisnika bošnjačke nacionalnosti, na temelju raspisanog konkursa ovog Ministarstva, ukupne vrijednosti od 136.000,00 KMNa intervenciju Općine Maglaj je obezbijeđena pomoć i donacija za 6 korisnika srpske nacionalnosti koja se sastoji u 5 motokultivatora i zgrtalici za snijeg ukupne vrijednosti od 54.000,00 KM

 

Ova donacija je uručena građanima srpske nacionalnosti u mjestu Bočinja uz prisustvo većeg broja mještana. Tom prilikom Ministar je i svečano otvorio dionicu asfaltiranog puta u dužini od 1000 m u vrijednosti od 100.000,00 KM. Ove donacije su izuzetno značajne za održiv povratak i posticaj drugim osobama da se vrate na svoje ognjište. Pored ovoga Ministar je istakao da je održano obećanje te da je po jedan građanin srpske nacionalnosti uposlen u «maglajskoj pošti», a jedan u Željeznicama FBiH, te je istaknuto da će se trend ovakvog vida «pozitivne diskriminacije» prilikom zapošljavanja nastaviti i dalje. 

 


Saradnici Ministra su informisali da je Ministarstvo pružilo pomoć za izgradnju munare i spomen obilježja na području Mjesne zajednice Rječica. Općinski načelnik u ime svih koji su primili vrijedne donacije i pomoći se zahvalio i istakao da se očekuju i drugi vidovi pomoći za ovu lokalnu zajednicu, a obzirom na veliki broj izbjeglog i raseljenog stanovništva sa područja općine Maglaj.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.