Osam motokultivatora, šest junica, i plastenik

Pomoć povratnicima sa područja Općine Maglaj

10.12.2014. 21:35 0

Općina Maglaj u saradnji sa organizacijom Hilfswerk Austria iz Sarajeva i UNHCR-om je dana 03.12.2014. godine implementirala dio projekta pod nazivom ''Podrška trajnim rješenjima revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma'' IPA - EU/UNHCR 2013/335-342'' u dijelu ekonomske održivosti raseljenih osoba i povratnika.

U ovom krugu za 2014. godinu je odabrano 15 korisnika koji imaju status raseljenih, internoraseljenih i povratnika na području općine Maglaj i koji nisu isključivo sa područja pogođenim poplavama i klizištima. Korisnicima koji su prepoznati kroz ovaj projekt je dodjeljena poljoprivredna mehanizacija (sedam motokultivatora sa prikolicom i jedan motokultivator sa frezom), šest visokosteonih junica domaće pasmine i jedan plastenik od 100 m2.

 

Bitno je napomenuti da će projekt trajati tri godine te da će gore navedene organizacije i u narednom periodu obilaziti teren i na taj način vršiti odabir korisnika ove vrste pomoći.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.