Domu zdravlja 75.000 KM, te auto i aparati

Predstavnici Sindikata eletroenergetskih radnika do sada u Maglaj uputili pomoć vrijednu 292.000 maraka.

29.11.2014. 14:48 0

Članovi Sindikata eletkroenergetskih radnika Federacije uručili su jučer Domu zdravlja Maglaj donaciju vrijednu oko 100 hiljada maraka. Patronažnoj službi donirano je novo vozilo, a Odjel fizijatrije od danas ima kombinovani parafinski kotao, hidrokolator i aparat za elektromieloneurografiju.

Zahvaljujući UNDP-u i brojnim donatorima, u toku su intenzivni radovi na obnovi, u majskim poplavama oštećenog, Doma zdravlja u Maglaju. Predstavnici Sindikata eletroenergetskih radnika  do sada su, na ime pomoći poplavljenom stanovništvu najugroženijima uputili pomoć vrijednu 292.000 maraka.

 

"Oko 100.000 maraka donirano je Općini Maglaj. Domu zdravlja oko 75.000, te auto i aparati, a  31 građanin je dobio po 805 maraka, u dogovoru  sa općinskim službama", kazao je Omer Sikira, predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH.

 

Kako je kazao dr. Tarik Islamović, bez ovih aparata ne može se zamisliti nijedna fizikalna procedura.

 

Tokom majskih poplava, u Domu zdravlja Maglaj je pričinjena šteta od 1,8 miliona maraka. Zahvaljujući brojnim donatorima, u toku je sanacija 50 posto nastale štete na objektima i opremi.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.