maglajinfo.com
vijesti maglaj 1341

Potrebna sredstva za pretrage u Turskoj

Pomozimo Eldaru Heraliću iz Maglaja

6.11.2018. 19:13 0

Objavljujemo apel za pomoć šestogodišnjem Eldaru Heraliću iz Maglaja.

Dragi sugrađani i sugrađanke,

Potrebni smo malom dječaku u njegovim životnim borbama. ELDAR HERALIĆ, šestogodišnjak iz Maglaja, rođen 22.05.2012. treba na hitne pretrage u Tursku kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i nastavak liječenja malog Eldara.

Naime, Eldaru je prije četiri godine, tj. u dobi od dvije godine i dva mjeseca notirana hidronefroza. Do tada je bio zdravo dijete i uživao u djetinjstvu. Eldarova bolest ili hidronefroza je bolest urogenitalnog sistema koja se karakteriše proširenjem kanalnog sistema bubrega. Nastaje kao posljedica povratnog pritiska na bubreg izazvanog nakupljanja mokraće u mokraćnim kanalima, kada mokraća ne može normalno oticati zbog mehaničkog začepljenja. Ako se hidronefroza ne leči, pravovremeno i adekvatno, u terminalnoj fazi bolesti nastaje teško oštećenje bubrega koje može dovesti do trajnog otkazivanja njegovih funkcija.

Kod Eldara je slijedeća situacija: Desni bubreg je zadovoljavajuće veličine, oblika i položaja i odlikuje se uglavnom dobrom i homogenom distribucijom. LIJEVI BUBREG JE MALO VIŠE POLOŽEN, UVEĆAN I ODLIKUJE SE SLABIJOM DISTRIBUCIJOM RADIOFRAMAKA OSIM LATERALNIH PARTIJA LIJEVOG BUBREGA GDJE JE BOLJE NAKUPLJANJE RADIOFRAMAKA. OVAKVO SMANJENO NAKUPLJANJE U LIJEVOM BUBREGU DAJE NAM I PODATAK O OSLABLJELOJ FUNKCIJI LIJEVOG BUBREGA. Drugim riječima, ako se ne djeluje na vrijeme, može doći do težeg stanja i dovesti do toga da bubreg trajno otkaže. 

Eldar bi trebao na detaljne pretrage ići u Tursku. TERMIN JE 10.11.2018.godine. Ne preostaje mu dosta vremena kako bi se novac prikupio, Ljekari u Turskoj su rekli da ne mogu ništa dok dječak ne bude kod njih i dok se ne urade svi potrebni testovi. Eldar bi trebao da ide na pretrage u Tursku preko organizacije MALI LJUDI VELIKOG SRCA. Ljekari će u Turskoj nakon pretraga znati koji je najbolji način liječenja, što se isključuje operaciju. ELDARU JE POTREBNO 11.000 KM. Roditelji su uspjeli prikupiti do sada 7.000KM. POTREBNO JE JOŠ SAMO 4.000 KM.

Sve detaljnije informacije i nalaze imate u priloženim slikama.

Eldarova mama se odlučila na ovaj korak kada je uvidjela da ljekari u Bosni i Hercegovini ne mogu pomoći njenom sinu jer se njegovo stanje nije promijenilo od 2014. godine kada mu je dijagnosticirana ova bolest. Ovo je Eldarova šansa da se oporavi, da ozdravi i da uživa u svome djetinjstvu i prvim školskim danima kao i svaki šestogodišnjak.

ISKENO SE NADAMO DA ĆE POMOĆI NAŠEM SUGRAĐANINU I DA ĆE ĆEMO SKUPITI POTREBNI NOVAC KAKO BI SE URADIO PRVI KORAK PREMA NJEGOVOM OZDRAVLJENJU. NADAMO SE DA ĆEMO SE SVI UJEDINITI I SKUPITI TE 4.000 KM KAKO BI JEDNOM DJEČAKU VRATILI OSMIJEH NA LICE. 

PODRŽIMO GA DONACIJAMA ZA NJEGOV LAKŠI ŽIVOTNI PUT.

POTREBNI SMO ELDARU!

Svi koji žele pomoći, mogu pozvati humanitarni broj: 090 291 041 (BH Telecom) i donirati 2 KM. 

Uplate na žiro račun iz BiH

Raiffeisen banka

1613000084875055

Uplate iz inostranstva

Beneficiary bank: Raiffeisen bank dd Bosna i Hercegovina

Swift code: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo

Iban code: BA391613000084875055

Full beneficiary name: Salema Junuzović

Full beneficiary address: Fikreta Dedića 32 Maglaj

Uplata preko Paypal

https://www.paypal.me/fujitsusony

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Prodaju se još dvije stambene jedinice u strogom centru Maglaja! Više na: https://t.co/fpbovVdO4D

@maglajinfo.com17.07. - 09:47h