maglajinfo.com
vijesti maglaj 1905

Uslovi drugačiji

Poništen stari i raspisan novi konkurs za prijem u radni odnos u JU ''Dječiji vrtić'' Maglaj

27.06.2019. 14:29 0

Na zvaničnoj stranici Općine Maglaj.

Na zvaničnoj stranici Općine Maglaj danas je objavljeno kako je konkurs o prijemu u radni odnos u JU ''Dječiji vrtić'' od 25. juna 2019. godine poništen. 

U kratko sročenom dopisu Upravnog odbora JU ''Dječiji vrtić'' koji potpisuje predsjednica Nina Bradarić stoji: ''poništavamo konkurs za prijem radnika u JU ''Dječiji vrtić'' Maglaj koji je izašao u Dnevnom avazu'' 25.06.2019. godine na str. 49.''

Iako se razlozi za poništavanje konkursa ne navode, niti kada je, gdje te na osnovu čega donijeta takva odluka, između starog i novog teksta konkursa evidentna je jedna ali bitna razlika.

Prema novom tekstu konkursa potencijalni kandidati nisu dužni dostaviti uvjerenje o položenom stručnom ispitu za odgajatelje, što su prema ranije objavljenom konkursu bili dužni dostaviti. 

U 34. članu Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Službene novine 07/10) stoji kako ''Odgajatelj, i stručni saradnik koji prvi put zasniva radni odnos u predškolskoj ustanovi, ima status pripravnika i obavezan je nakon jedne godine, a prije isteka druge godine neposrednog odgojno-obrazovnog rada, položiti stručni ispit.'' 

Shodno ovom članu Zakona jednostavno se može zaključiti kako se radni odnos u predškolskoj ustanovi može zasnovati i bez položenog stručnog ispita. 

Položen stručni ispit tako ne može biti, a kako je to stojalo u starom tekstu konkursa ''dokaz o ispunjavanju opštih uslova propisanih Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju'' jer položen stručni ispit to nije.

Nakon što je poništen stari, danas je na web-stranici Općine Maglaj objavljen novi konkurs za prijem radni odnos u JU ''Dječiji vrtić'' Maglaj koji se može preuzeti klikom ovdje

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.