maglajinfo.com
vijesti maglaj 4133

Uručene im novčane nagrade i priznanja

Ponos grada: Trojica Maglajlija najbolji studenti na matičnim fakultetima u akademskoj 2017/18. godini

11.12.2018. 15:27 0

Najbolji studenti sa svih javnih univerziteta u Federaciji BiH, njih 71, dobili su danas u Mostaru iz ruku ministrice Elvire Dilberović zasluženo priznanje za postignute rezultate u svom akademskom obrazovanju, ali i drugim aktivnostima.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović kazala je da je posebno zadovoljstvo nagraditi najbolje studente te da su priznanja dodijeljena na osnovu prijedloga kantonalnih ministarstava, nakon nominacija matičnih univerziteta.

- Čast nam je da su to studenti ne samo s visokim prosjekom, nego i oni svestrani i talentirani koji sui angažirani u različitim segmetima društvenog djelovanja. Sve su to čestiti građani Bosne i Hercegovine - kazala je ministrica Dilberović.

Pitanje koje bi moglo zasjeniti današnju svečanost, dodala je Dilberović, je i veliko pitanje, da li će ovi mladi ljudi ostati ili otići.

- Ja duboko vjerujem u Bosnu i Hercegovinu, sigurna sam da će ovakav vid podrške živjeti i poslije mog mandata, ali da će doći i do povećanja izdvajanja za visoko obrazovanje kako bi se naša zemlja primakla evropskim - izjavila je Dilberović.

Među nagrađenim studentima koji su danas primili priznanja i nagrade su i trojica Maglajlija, bivši gimnazijalci i to Jasmin Ćatić, student Građevinskog fakulteta u Sarajevu s prosjekom ocjena 9,00, Šahzudin Mahmić, student Fakulteta informacionih tehnologija u Mostaru s prosjekom 9,00 i Samir Ustalić sa Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta u Tuzli s prosjekom ocjena 9,50.

Najbolje studente nominirali su fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH - univerziteti u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću te Univerzitet "Džemal Bijedić" i Sveučilište u Mostaru. Nagrađeni su dobili ružu, plaketu i jednokratnu novčanu nagradu od 1.200 KM.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.